Autoriaus žodis: Itališkas pieno ir grietinėlės desertas - daugybė variantų su karamele, vaisiais, sirupais... daug jų esu nusižiūrėjus, tad noriu pasidalinti su Jumis. Labai skanus dviejų ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
- Visą želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
- Gaminame kakavinį sluoksnį: į vieną puodą pilame 200 ml. grietinėlės, beriame pusę vanilinio cukraus ir ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname iki užvirimo, bet neužviriname!
- Kitame puode maišydami pakaitiname 200 ml. pieno su puse cukraus ir visa kakava iki užvirimo, bet irgi neužviriname!
- Į pieną sudedame pusę želatinos ir maišome, kol ištirps. Galima pieną perkošti per smulkų sietelį, kad neliktų neištirpusių želatinos grūdelių ar kakavos.
- Supilame į pieną grietinėlę.
- Išpilstome lygiomis dalimis į norimus indelius ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
- Tuomet sutarkuojame 50 gr. šokolado ir užbarstome ant rudo sluoksnio taip, kad plonas šokolado sluoksnis matytųsi per stiklinės sienelę.
- Gaminame baltąjį sluoksnį: viską darome taip pat, kaip kakaviniam sluoksniui, tik neberiame kakavos.
- Baltąjį sluoksnį atvėsiname ir atvėsintą šaukštu atsargiai išpilstome ant rudo sluoksnio. Truputį šokolado gali išplaukti į paviršių, bet nieko tokio, paskui viršų pabarstysime šokoladu papuošimui.
- Statome į šaldytuvą, kol sustings (aš laikiau per naktį).
- Viršų pabarstome likusiu šokoladu. Skanaus!
- Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
- Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
- Grietinėlė 36%, 400 mililitrų
- Pienas, 400 mililitrų
- Cukrus, 0,6 stiklinės
- Juodasis šokoladas, 100 gramų
- Vanduo, 60 mililitrų
- Želatina, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kakavos milteliai, 0,6 arbatinio šaukštelio