Šiltas, maistingas, gardus patiekalas.
Reikės:
1 stiklinės perlinių kruopų,
1/4 vidutinio moliūgo,
5-6 skiltelių saulėje džiovintų pomidorų,
5-6 v.š aliejaus,
1 a.š kario,
0,5 a.š kajeno,
0,5-1 a.š druskos,
2-3 šakelės petražolių.
Ruošimas:
Kruopas mirkyti šaltame vandenyje 3-4val. Dar geriau per naktį.
Tokiu būdu, trumpiau reikia virti ir bus maistinė vertė aukštesnė.
Beriame kruopas ir kitus ingredientus į verdantį vandenį. Išskyrus petražoles.
Verdame max. 5-10min. Paliekame brinkti 20 min. Brinkimui turi būti dar per porą pirštų laisvo vandens. Jei trūksta, pilkite papildomai.
Patiekiant barstome kapotomis petražolėmis.
Itin gardu valgyti su raugintais kopūstais ir burokėliais.