Paruošimo laikas: Apie 20 min..
Ingredientai:
Arbūzai, žievelės su baltu sluoksniu, 1 kilogramas
Cukrus, 1,5 kilogramo
Vanduo, 9 stiklinės
Soda, 1,5 arbatinio šaukštelio
Vanilinas, 0,5 arbatinio šaukštelio
Arbūzų žievelių cukatai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
1. Nuo arbūzų žievelių nulupti kietą žalią sluoksnį, minkštąją baltą dalį supjaustyti 3-4 centimetrų dydžio gabaliukais, pabadyti juos šakute.
2. Stiklinėje verdančio vandens ištirpinti sodą, sumaišyti su 5 stiklinėm šalto vandens. Į tirpalą sudėti žievelės gabaliukus, uždengti ir palaikyti 4 valandas. Po to žievės gabaliukus išimti, gerai perplauti po tekančiu vandeniu.
3. Pusę cukraus užpilti 3 stiklinėmis vandens, pavirti 10-15 minučių ant silpnos ugnies.
4. Į sirupą sudėti gabaliukus žievės, pavirinti 15 minučių ant vidutinės ugnies, nuimti, 12 valandų pastatyti į vėsią vietą.
5. Supilti likusį cukrų , užvirinti, sumažinti ugnį ir 3 valandas virti. 2-3 minutės prieš pabaigą suberti vaniliną.
6. Truputėlį paaušinti ir išpilstyti į sterilius indelius, uždaryti.
Gaspadine.lt